Eclipse ile Java EE Ear Projesi

Java EE 5 aplikasyonları EAR (Enterprise Archive) arşiv dosyaları içinde yer alır. Bir EAR dosyası JAR (Java Archive) dosyası yapısına ve .ear dosya ekine sahiptir. EAR dosyası içinde bir Java EE projesini oluşturan diğer modül arşivleri yer alır. Bir sonraki resimde bir EAR arşiv dosyasının yapısı yer almaktadır.

 

Bir EAR arşivinde yer alabilecek modül arşivleri şunlardır:

  • EJB JAR: EJB komponentlerin yer aldığı JAR dosyasıdır. Bu dosya içinde sadece EJB implementasyonları yer alır.
  • EJB Client JAR: EJB komponentlerinin sahip oldukları Remote ve Local EJB interface sınıflar EJB Client JAR arşivlerinde yer alır. Bu JAR dosyası EJB komponentlerini kullanmak isteyen diger modüllerin kullanımına sunulur.
  • WAR: Web aplikasyonları WAR (Web Application Archive) arşiv dosyalarında yer alır.

Bu yazıyı PDF olarak edinebilirsiniz.

  Eclipse ile EJB 3 EAR Arşiv Projesi (760,4 KiB, 9.597 yükleme)

Eclipse projesini .rar dosyasi olarak  edinebilirsiniz.

workspace_emarket.zip



Püf Noktası kategorisinden son yazılar

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

5 Comments

  • baran

    16 Mart 2009

    makale çok güzel olmuş elinize sağlık

  • fatih

    19 Mart 2009

    özcan hocam elinize sağlık. merak ettiğim bir konu var, siz tecrübeli bir yazılım mimarı olarak seam framework’u de incelemişsinizdir veya hakkında bilginiz vardır diye düşünüyorum. kurumsal bir java projesini gerçekleştirirken, şu anda kullanmış olduğunuz yaklaşım(ejb, wicket vs.) ile seam framework kullanımı arasında ne gibi avantajlar veya dezavantajlar vardır. bu konuda bizi aydınlatabilirseniz sevinirim.

    iyi çalışmalar diliyorum.

  • acar

    19 Mart 2009

    Aslinda cok büyük farkliliklar yok. Seam ile EJB dünyasi, web dünyasi icinde dependency injection ile kullaniliar hale getirildi. Beni Seam bünyesinde rahatsiz eden tek sey, gösterim katmani icinde JSP sayfalarinin JSTL tagler kullanilarak programlaniyor olmasi. Bu Java programcisini JSTL gibi XML tabanli yeni bir dil ögrenmeye itiyor. JSTL e yeni bir dil demek dogru degil, ama sizi Java programciligindan uzaklastirip, web arayüzlerini olusturmak icin baska bir araci kullanmaya zorluyor. Benim de aslinda Wicket ile önlemek istedigim bu. Wicket ile web arayüzleri bile Swing aplikasyonlarinda oldugu gibi tamamen Java dilinde programliyabilliyorsunuz.

  • Hakan Müştak

    29 Ağustos 2009

    Hocam, elinize sağlık. Üşenmeyip onca konuya açıklık getirmişsiniz. Bize de sadece okumak, anlamak kalmış.

  • acar

    29 Ağustos 2009

    Tesekkür ederim hocam, etrafimiza biraz faydamiz dokunuyorsa, ne mutlu bize :)

Bir cevap yazın