Spring Core Sertifika Sınavı Ardından

Geçen sene katıldığım Spring Integration ve Spring Core kurslarının ardından bu senenin mayıs ayında Spring Integration sertifikasını  almıştım. Katıldığım kurslardan sonra aklımda Pratik Spring Core kitabını yazma fikri oluştu. Kitabı tamamladım ve yakında pragmatikprogramci.com adresi üzerinden pdf formatında e-kitap olarak satışa sunulacak. Bu arada iki gün önce Spring Core 3.2 sertifika sınavına katıldım ve sınavı kazanarak bu sertifikayı almayı hak ettim.

Sınava hazırlık olması amacıyla bu ve bu mock sınav sorularını inceledim. Burada sınavın içeriği hakkında bilgiler yer alıyor. Burada da sınava hazırlanış hakkında detaylı bilgi bulmak mevcut.

Sınavda Spring sunucusu (container) ve Spring bean konfigürasyonu hakkındaki sorular çoğunlutaydı. JMX hakkında iki soru hatırlıyorum. Bunun yanı sıra sınavda Spring MVC, JMS, AOP, Spring Remoting ve Spring Security konularında sorularlar yer aldı.

Sertifika sınavına girebilmek için SpringSource tarafından sunulan 5 günlük kursa katılmak gerekiyor. Bu hem Spring Integration, hem de Spring Core 3.2 sertifikası için geçerli.


EOF (End Of Fun)
Özcan Acar



Sertifika kategorisinden son yazılar

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

5 Comments

  • Emrah

    20 Aralık 2013

    Merhabalar, Türkiye de SpringSource bu 5 günlük eğitimi düzenliyor mu? Ayrıca Pratik Spring Core kitabınızı ne zaman temin edebileceğiz hocam ?

  • Özcan Acar

    25 Aralık 2013

    Spring kurslari icin buraya bakabilirsiniz:

    http://mylearn.vmware.com/mgrreg/courses.cfm?ui=www_edu&a=one&id_subject=17750

    Pratik Spring isimli kitabim 27.12.2013 tarihinden itibaren

    http://www.pratikprogramci.com/urun/pratik-spring-core-ozcan-acar/

    adresinden e-kitap olarak temin edilebilir.

  • can mert

    27 Şubat 2014

    Merhaba,

    Tebrikler. Spring Core kitabınız bu sertifikasyona da hazırlık anlamında faydalı olacak mıdır?

    Diğer sorum, yapıcı bir eleştiri olarak kabul ederseniz; Design Patterns kitabınızda daha çok yılların getirdiği somut bilgi birikim ve tecrübelerinizle hazırladığınız bir içerik beklerken, internette hemen hemen çoğu kitapta bulabileceğimiz standard örneklerle karşılaştık. Spring Core da buna paralel midir, yoksa bu eksikliği bilerek ve iyileştirerek mi hazırlanan bir kitaptır?

    Teşekkürler,

  • Özcan Acar

    27 Şubat 2014

    Kitabi sinava hazirlanirken ögrendiklerim ve calisma hayatimda edindigim tecrübelerden yola cikarak yapilandirdim. Kitap sinava hazirlik icin kullanilabilir.

    Tasarim sablonlari kitabim 6 sene önce yazdigim bir kitap. Bugün olsa daha pratik örnekler vererek yazardim.

  • Caner Eymen

    28 Mart 2016

    Değerli hocam, paylaşımınızdan dolayı teşeķkür ederim.

Bir cevap yazın