Uzaktan Eşli Programlama

Eşli programlama yapmak için illa iki programcının aynı mekanda olması gerekmiyor. Eclipse kullanıyorsanız Saros pluginini kurarak, uzak bir bilgisayardaki bir şahıs ile eşli programlama yapabilirsiniz.

Uzaktan eşli programlama için neler gerekli?

Eclipse >> Help >> Install new Software menüsünden http://dpp.sourceforge.net/update Saros update sayfasını kullanarak gerekli plugini kurabilirsiniz.

Kurulumun nasıl yapıldığı Saros kurulum sayfasında yer almaktadır.

Kurulum işlemi tamamlandıktan ve Eclipse kapatılıp, yeniden açıldıktan sonra yukarıda yer alan login paneli görünecektir. İki programcının beraber aynı proje üzerinde çalışabilmeleri için aynı sunucuya bağlantı kurmuş olmaları gerekmektedir. Saros sunucu olarak bir Jabber sunucusu kullanıyor. Yeni bir hesap oluşturduktan sonra sunucuya bağlanabilirsiniz.

Eşli programlama yapmak istediğiniz şahsın Saros hesabını edinmeniz ve aşağıda yer aldığı gibi Saros paneli üzerinden Buddy listenize eklemeniz gerekiyor.

Buddy ekleme işlemi tamamlandıktan sonra eğer Buddyniz online ise, herhangi bir Eclipse projesini karşı taraf ile paylaşıp, eşli programlamaya başlayabilirsiniz. Proje üzerinde yaptığınız her değişiklik anında karşı tarafa yansıyacaktır.

Ben bu altyapıyı genelde uzakta bir bilgisayar kullanan bir programcı ile beraber kata yapmak için kullanıyorum. Kata seansında iletişimi kolaylaştırmak için Skype kullanılabilir.

Benimle kata yapmak isterseniz koordinatlarım şöyle:

Saros hesabım: ozcanacar@saros-con.imp.fu-berlin.de
Skype hesabım: oezcanacar

Bana bir e-posta gönderin ve hangi katayı benimle birlikte eşli programlama yöntemi ile yapmak istediğinizi bildirin. Birlikte bir zaman dilimi bulmaya ve katayı yapmaya çalışalım.

EOF (End Of Fun)
Özcan Acar

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Bir cevap yazın