Devoxx 2009 İzlenimleri

Geçen hafta Belçika’da düzenlenen Devoxx konferansına katıldım. Java ile ilgilenenlerin mutlaka katılması gereken bir konferans. Bir hafta boyunca değişik konularda, konularında uzman şahısların sunum yaptıkları bu konferansta James Gosling, Robert C. Martin, Chris Richardson, Scott Ambler gibi ustaları dinleme ve onlarla sohbet etme fırsatı bulabiliyorsunuz.

Aşağıda yer alan fotografları Devoxx’da çektim.


Resim 1

Resim 1 de Agile Mythbuster konulu sunumu yapan Scott Ambler yer almakta. Çevik süreçlerde oluşan bazı efsaneleri tematize eden bu sunumda Scott Ambler bazı efsanelerin nasıl oluştuğunu ve nasıl çürütüldüğünü istatistikler üzerinde dinleyicilere aktardı. En çok hoşuma giden efsane ise, çevik süreçlerde sertifikasyonun çok önemli olduğu idi. Scott Ambler’e göre 3 sene doktora yapmış bir şahıs ile 2 günlük bir seminer ardından sertifika almış bir şahısı aynı kefeye koymak çok mantık dışı :) Ben de kendisiyle aynı fikri paylaşıyorum. Sertifika peşinde koşmaktansa, konuyu derinlemesine araştırıp, anlamak ve uygulamak çok daha faydalı olacaktır.


Resim 2


Resim 3


Resim 4

Resim 4 de Architecting Robust Applications for Amazon EC2 konulu sunumu yapan Chris Richardson yer almakta. Chris Richardson POJO in Action konulu kitabın yazarı. Bu kitap yazılımcı kariyerimde beni en çok etkileyen kitaplardan birisidir. Chris Richardson ustayı Devoxx da dinleme firsatı bulmak benim için büyük bir şerefdi.


Resim 5

Resim 5 de Java’nın babası James Gosling ve ben yer alıyorum.

 

Resim 6

Resim 6 da programcılar için hazırlanan anketlerden birisi yer almakta. Resim 6 da yer alan ankette, programcılara kullandıkları yapılandırma (build tool) aracı sorulmuş. Çoğunluğu maven ve ant yapılandırma aracı oluşturmakta. Benim son zamanlardaki favorim maven.

Resim 7

Resim 7 de değişik ülkelerde faaliyet gösteren JUG (Java User Group) liderlerinin katıldığı toplantıdan bir resim yer almakta. Bu toplantıda JUG liderleri Java hakkındaki sorularını Java’nın babası James Gosling’e yönelttiler. Bu toplantıda bir çok JUG lideri ile tanışma firsatı buldum. Türkiye’de de bir JUG kurmanın zamanı geldi. Kısa bir zaman sonra JugTR.org adresinde Türkiye’nin ilk resmi JUG’u faaliyete geçecek. Bu konudakı çalışmalarım devam etmekte.

 


Resim 8


Resim 9


Resim 10


Resim 11


Resim 12

Share Button
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

3 Comments

  • Şaban Ulutaş

    25 Kasım 2009

    gidemesek te sayenizde kokusunu alıyoruz özcan hocam ;)

  • Lemi

    20 Aralık 2009

    Devoxx’da kapı önünde sizinle karşılaşmıştık ve ufak bi muhabbet etme fırsatımız olmuştu. Sunumları ben de çok fayladı buldum. Özellikle Uncle Bob’un “Craftmanship” sunumu tekrar tekrar izlemenmeli. JugTr fikrinizi ben de destekliyorum ve kolay gelsin diyorum.

  • Aaron Houston

    22 Aralık 2009

    Oezcan…>>Thanks again for coming to DEVOXX. You made quite an impression on the Java Champions and the JUG leaders who attended the event. Good Luck and Welcome to our Community… Aaron Houston — Program Coordinator for Java User Groups and Java Champions; Sun Microsystems, Inc.

Bir cevap yazın