Business Delegate Tasarım Şablonu

Eki 30th, 2009 | Yazar: Özcan Acar | Kategori: Tasarım Şablonları (Design Patterns)

Modern yazılım sistemleri birden fazla katmandan oluşur. Bu katmanlar her zaman aynı server üzerinde mevcut olmayabilir. Bu durumda bir katmandan diger katmana ulaşmak için remote call olarak isimlendirilen RMI operasyonları yapılır. Örneğin EJB teknolojisi ile hazırlanan komponentler birden fazla server üzerinde hizmet sunabilir. Bu komponentlere bağlanıp, işlem yapabilmek için RMI kullanılır.

EJB sistemlerinde bazı işlemler bilgisayar ağı üzerinden erişim gerektirebileceği için, zamanla sistem performansı negatif etkilenebilir. Bunun yanısıra gösterim katmanında bulunan sınıflar direk EJB komponentler ile interaksiyona girdikleri taktirde, gösterim katmanı ile EJB’lerden oluşan İşletme (business) katmanı arasında sıkı bir bağ oluşur. EJB komponentler üzerinde yapılan değişiklikler gösterim katmanını etkiler. Bu bağı azaltmak ve RMI performansını artırmak için Business Delegate tasarım şablonu kullanılır.

Bu yazıyı PDF olarak edinebilirsiniz.

  Business Delegate Tasarım Şablonu (62.2 KiB, 1.106 yükleme)

Konuyla İlgili Kitaplar


EOF (End of Fun)
Özcan Acar



Tasarım Şablonları (Design Patterns) kategorisinden son yazılar

  • Share/Bookmark

yorum yok. | 1.074 kez okundu |

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Değerlendirme bulunmuyor)
Loading ... Loading ...
Tags:

RSS feed | Trackback URI

Yorumlar »

Henüz yorum yapılmamış.

İsim (gerekli)
E-posta (gerekli - kimseye gösterilmez)
Websayfanız
Yorumunuz (küçült | büyüt)
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> kullanabilirsiniz.

Trackback Listesi